MAKONDO | Peti Bitls
18168
page,page-id-18168,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Peti Bitls

The Fifth Beatle

 

Vivek Dž. Tiva­ri (Vivek J. Tiwa­ry), Endr­ju Robin­son (Andrew Robin­son), Kajl Bej­ker (Kyle Baker)

   Sce­na­rio: Vivek Dž. Tiva­ri
   Crtež: Endr­ju Robin­son, Kajl Bej­ker
   Bibli­o­te­ka: Poseb­na izda­nja
   Pre­vod: Vesna Virc­bur­ger


   For­mat: 300 x 195 mm
   Broj stra­na: 144
   Boja: Kolor
   Povez: Tvr­di
   ISBN: 978–86–89161–40–3
   Obja­vlje­no: 2016.
   Cena: 1900 din.

Godine 1961. dvadesetsedmogodišnji Brajan Epstin stupio je u jedan liverpulski podrum da vidi nastup nepoznatog rok benda – i svet nakon toga više nikad nije bio isti. Peti Bitls je Epstinova neispričana istinita priča: pripovest o istinskom vizionaru koji je otkrio, upravljao njihovim poslovima i odveo Bitlse do dotad nezamislive internacionalne slave, usput postavljajući nove obrasce poslovanja u pop muzici. Ali Brajan Epstin bio je ujedno i krajnji autsajder, u stalnoj potrazi za mestom kome bi pripadao. On je pomogao da se poruka Bitlsa o ljubavi proširi širom sveta, a ipak je umro bolno usamljen u mladoj dobi od trideset dve godine, ophrvan neverovatnom ambicijom i beskrajnim, naizgled nepremostivim preprekama koje su išle s njom. U isto vreme i tužan i veseo, Peti Bitls ne samo da otkriva jedno važno, neispričano poglavlje istorije Bitlsa – već inspiriše sve one koji su se usudili da veruju u snove.

 

Iz pera nagrađivanog producenta Viveka Dž. Tivarija (American Idiot/Green Day, Addams Family), i ljubimca poštovalaca devete umetnosti Endrjua Robinsona (Dusty Star, Starman) i nagrađivanog karikaturiste Kajla Bejkera (Why I Hate Saturn,Plastic Man), ovaj izuzetni grafički roman sadrži i uvodne reči čuvenih muzičara Bilija Dž. Krejmera i Endrjua Luga Oldama, nekadašnjeg menadžera i producenta Roling Stonsa, kao i pogovor karikaturiste Hauarda Kruza (Stuck Rubber Baby).

 

Pogovor za naše izdanje napisao je Goran Skrobonja iz Rubber Soul Project–a

Gale­ri­ja

Vesti/Najave
Nova izda­nja