MAKONDO | Braća Fasmer / Harman
17731
single,single-post,postid-17731,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Sep Braća Fasmer / Harman

Dragi prijatelji, 
Izdavačka kuća Makondo sa zadovoljstvom najavljuje dva izuzetna dela devete umetnosti, dva autentična i izuzetno mračna nemačka grafička romana – koja prirodno nalaze mesto u našoj biblioteci Kerber.

BRAĆA FASMER
pogledajte preview:

 

 

 

 

HARMAN
pogledajte preview:

 

 

 

 

Reč je o dva dela scenariste Pera Metera koja se bave likom i (ne)delima dvojice čuvenih serijskih ubica s početka prošlog veka, Karla Denkea i Frica Harmana. Zasnovane na istinitim događajima, obe priče su mračni trileri/horori o serijskim ubicama, ali zapravo su mnogo više od toga – u ovim delima nijedan detalj nije slučajan, Per Meter slojevito i simbolično govori o ljudskom zlu koje određeno vreme iznedri, a koje tadašnje društvo po pravilu nemo posmatra i dozvoljava mu da se širi, i koje se nekako uvek rađa iznova. Kako sam autor u jednom od ovih dela kaže:

Ali, u stvarnosti upravo takvi ljudi kolju...
Uzimaju skalpove...
Deru kožu...
Jedu ljudsko meso...
I čine sve one perverzije koje ljudska priroda s vremena na vreme ispljune...
I koje nekako uvek ostanu tu...

Harmana je ilustrovala Izabel Krajc, a Braću Fasmer David fon Basevic. Iako potpuno različiti, stilovi ovo dvoje umetnika su podjednako atmosferični, uznemirujući, i pre svega, maestralni.

Pojedinačna cena ovih naslova iznosiće 1980 dinara u knjižarama. U pretplati ona će iznositi 1450 dinara, dakle 2900 dinara za komplet. Pretplata traje do početka Beogradskog salona stripa, odnosno 29.9.2016. Uplata se vrši na naš račun 160-370551-43.
Oba stripa su klasičnog Kerber formata, dakle A4, tvrdi povez, 176 strana, c/b.