MAKONDO | Peti Bitls – Epstinova neispričana istinita priča
17750
single,single-post,postid-17750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

24 Oct Peti Bitls – Epstinova neispričana istinita priča

MAKONDO predstavlja: Peti Bitls

Godine 1961. dvadesetsedmogodišnji Brajan Epstin stupio je u jedan liverpulski podrum da vidi nepoznati rok bend kako nastupa – i svet nakon toga više nikad nije bio isti. Peti Bitls je Epstinova neispričana istinita priča: pripovest o istinskom vizionaru koji je otkrio, upravljao njihovim poslovima i odveo Bitlse do dotad nezamislive internacionalne slave, usput postavljajući nove obrasce poslovanja u pop muzici. Ali Brajan Epstin bio je ujedno i krajnji autsajder, u stalnoj potrazi za mestom kome bi pripadao. On je pomogao da se poruka Bitlsa o ljubavi proširi po celom svetu, a ipak je umro bolno usamljen u mladoj dobi od trideset dve godine, ophrvan neverovatnom ambicijom i beskrajnim, naizgled nepremostivim preprekama koje su išle s njom. U isto vreme i bolan i veseo, Peti Bitls ne samo da otkriva jedno važno, neispričano poglavlje istorije Bitlsa – već inspiriše sve one koji su se usudili da veruju u snove.

Iz pera nagrađivanog producenta Viveka Dž. Tivarija (American Idiot/Green Day, Addams Family), i ljubimca poštovalaca devete umetnosti Endrjua Robinsona (Dusty Star, Starman) i nagrađivanog karikaturiste Kajla Bejkera (Why I Hate Saturn, Plastic Man), ovaj izuzetni grafički roman takođe sadrži uvodne reči čuvenih muzičara Bilija Dž. Krejmera i Endrjua Luga Oldama, nekadašnjeg menadžera i producenta Roling Stonsa, kao i pogovor karikaturiste Haurda Kruza (Stuck Rubber Baby).
Pogovor za naše izdanje napisao je Goran Skrobonja iz Rubber Soul Project-a.

Promotivna cena 1600 din, u knjižarama će iznositi 2200 din.